За AFL Bulgaria

AFL Bulgaria's logo

AFL Bulgaria е неформална организация, която работи за популяризирането на австралийския футбол у нас. Нашите цели са спортът да се практикува в България, както и да информираме за случващото по терените у нас чрез този сайт и страницата ни във Facebook. Освен това групата AFL Fans Bulgaria дава възможност на всеки фен на AFL и AFL Bulgaria да срещне „себеподобни“, с които да комуникира на тема „ози рулс“.

Нашите първи стъпки са свързани именно с тази група, която бе създадена през 2013 г. По-късно бе открит и сайтът, както и нашата фейсбук страница. През 2018 г. проведохме първи открити тренировки в София и Варна, а в последствие бе създаден отбора София Магпайс. На 06.04.2019 г. „Свраките“ от столицата приеха Загреб Хоукс в първи мач по ози рулс в България.

През 2020 г. започнаха редовните тренировки на Варна Димънс, които дебютираха на терена на 26.09. във Фестивала на футбола на AFL Europe, срещайки Магпайс в Аксаково.

За директна връзка с нас

Можете да използвате различните платформи, за да задавате въпроси за спорта – винаги ще се радваме да ви отговорим! Също така можете да използвате и следните канали:

email: office@aflbulgaria.com
phone: +359883550338

Партньори

AFL Europe

Австралийският футбол в Европа се администрира от AFL Europe. Базирана в Лондон, организацията работи за популяризирането и развитието на този спорт на континента през провеждането на Европейско първенство и Евро купа за националните отбори и Шампионска лига за клубните. Освен това AFL Europe подкрепя с екипировка и обучения за треньори и арбитри тимовете в над 20 страни в Европа.

Българо-Австралийска бизнес камара

Bulgarian Australian Business Council е основана през 2018 г. и има за цел заздравяването на бизнес връзките между България и Австралия и създаването на нови такива. Организацията е отлично място за създаване на бизнес контакти и получаване на информация за търговията и стопанската дейност по оста Австралия и Нова Зеландия-България и ЕС.

AFL Bulgaria и BABC работят съвместно за организирането на различни събития.