AFL Bulgaria с радост показва новото си лице. Българската лига по австралийски футбол вече има ново лого, издържано в тон с тези на AFL и AFL Europe. Сайтът aflbulgaria.com също е с нов дизайн и организация, за да отговори както на цветовата схема на новата емблема, така и на нуждите на стартиращата през 2021 г. лига.

Двата отбора в София и Варна вече могат да чакат с нетърпение пролетта на следващата година, когато е стартът на първенството. „Свраките“ и „Демоните“ ще се срещнат общо 4 пъти – по 2 домакинства и 2 гостувания за всеки тим. Всяка победа ще им носи по 2 точки, евентуално равенство ще се оценява на една. В случай на равен актив след изиграването на четирите двубоя титлата ще бъде решена във финал на неутрален терен.

Новата организация на сайта позволява още на началната страница да се запознаете с най-важното за миналите и предстощите мачове и подреждането в лигата. Освен това те са достъпни и през специалната страница за Сезон 2021. Повече детайли са налични на отделните страници с програмата и резултатите и таблицата с класирането.

Програмата е все още в предварителен вид, тъй като тя може да бъде повлияна от възможностите за провеждане на два открити еднодневни смесени турнира (купи) преди и след старта на Редовния сезон, както и от потенциални приятелски срещи с отбори от Европа през цялата година и участие в други събития (фестивали, благотворителни инициативи и други). Все пак така разписаният график дава яснота за това, че официалните мачове ще започнат около началото на май и ще приключат около началото на октомври.

Лигата по австралийски футбол на България има високи цели за 2021 г., които бяха определени по време на годишната среща. След изиграването на мача от Фестивала на футбола AFL Bulgaria реши да отмени първоначално предвидения реванш поради твърде динамичната обстановка с разпространението на новия коронавирус в страната и насочи усилията си към работата по провеждането на шампионата през следващата година.

* Логото на AFL е запазена марка на Австралийската футболна лига.