София е домакин на първи мач по австралийски футбол в България

София Пауър приема Загреб Хоукс в първия мач по австралийски футбол в България. „Светкавиците“ имат нужда от вашата подкрепа на стадиона в кв. Требич на 06. април в 16:00 ч. в своя дебют на терена.

София Пауър – Загреб Хоукс

Стадион Требич

Всички желаещи могат да се включат в тренировките на тима в седмиците преди двубоя (всяка неделя от 13:00 ч. на стадион „ЖП Завод“) и да вземат участие в това историческо събитие за този спорт у нас.

За тези в публиката, които изпитат желание да се пробват, вдъхновени от мача, след края му ще се проведе специална игра с ограничен контакт, подходяща за всички – жени, мъже и деца.

Гостите от Загреб пристигат в София само седмица преди старта на местния шампионат, който е един от най-силните в Европа. „Ястребите“ ще спестят пътуването на част от основните си състезатели, за да дадат шанс за изява на някои от младите си таланти.

София Пауър прави първите си стъпки в края на лятото на 2018 г. Целите на клуба за 2019-а са да бъдат изиграни няколко приятелски мача срещу отбори от Европа, докато се появи съперник в България, да увеличат броя състезатели в редиците си и да тренират редовно.

Загреб Хоукс са основани през 2005 г. и са най-старият и най-титолуван хърватски клуб. През 2013 и 2014 г. „Ястребите“ не губят мач, печелейки хърватския шампионат, купата на страната и Централноевропейската Австралийска футболна лига. Треньор на тима е игралият за един от най-успешните отбори от Южна Австралия – Стърт, Йосип Хабляк. Титлата в Хърватска лига по австралийски футбол е основната цел на „Златистите“ през тази година след няколко сезона „суша“.