Сидни Суонс

Сидни Суонс е професионален клуб по австралийски футбол от AFL. Той е базиран в Сидни след като тимът на Саут Мелбърн се мести в столицата на щата Ню Саут Уелс през 1982 г. Клубът е първият извън щата Виктория, който участва в тогавашната Викторианска футболна лига, в последствие преобразувана в Австралийската футболна лига.

От преместването си тимът играе на Сидни крикет граунд, а след Олимпийските игри в града, „Лебедите“ домакинстват и на ANZ Стейдиъм, построен за Игрите.

Отборът се слави като един от най-постоянните през последните 20 години, пропускайки едва в едва 3 сезона да се класира за Финалите. Това отрежда и първа позиция в статистиката за брой изиграни мачове през сезоните от средата на деведесетте до наши дни. Тимът има и над 50% победи в Големи финали.

Футболен клуб Саут Мелбърн е основан през 1874 година и има три титли – през 1909, 1918 и 1933 г. преди „суша“ от цели 72 години (най-голямото отстояние във времето между титли на който и да е тим в Лигата) преди четвъртия „флаг“ за Суонс, извоюван през 2005 г.