AFL Bulgaria се завръща за Сезон 2022! След почти 6-месечна пауза българският шампионат по австралийски футбол ще започне своята втора годишна надпревара в средата на май.

През 2021 София Магпайс стигна до първото място след 2 победи и 1 загуба срещу Варна Димънс. „Свраките“ ще защитават титлата си срещу още по-амбицираните „Демони“ в същия формат на първенството – до 2 победи от 3 мача.

Първенците на България ще са домакини в първата среща за годината на 14. май на стадиона в кв. Требич, София. Варненци ще играят пред своя публика на 4. юни. Началният час на всяка от срещите може да претърпи промяна.

В случай на резултат 1:1 победи след тези 2 срещи ще бъде изигран решителен двубой на неутрален терен през септември или октомври.

Независимо дали се стигне до решителен мач за титлата, новото първенство ще започне през есента и ще завърши през пролетта на 2023, тъй като форматът ще бъде увеличен на до 3 победи от 5 мача.

Същевременно AFL Bulgaria работи в сътрудничество с лигата на Хърватия за мач на сборен тим от играещите в двата български отбора срещу един от отборите в хърватското първенство през есента. Датата предстои да бъде уточнена, но по всяка вероятност родният All-stars отбор ще гостува в Загреб в края на септември.

снимка: Станимир Сребър