Отмина още една седмица без футбол, новините от Лигата обаче не намаляват. Наближава последният срок за клубовете да освободят играчи с договори. Списъкът е дълъг, а играчите в него ще се надяват да бъдат избрани в новобранския драфт (макар много от тях да не са точно новобранци). Отборите традиционно използват това време и за да удължат договорите на играчи, които искат да задържат – този лист с имена също е дълъг.

В другите новини:

Сряда, 23. октомври

Големият финал в AFL в края на този септември е бил гледан от повече зрители в Китай, отколкото в Австралия. Над 5,5 милиона жители на азиатската страна са били пред телевизорите по време на мача за титлата, докато в родината на играта тази цифра е малко под 3 милиона души.

Данните не включват зрителите в Австралия, гледали двубоя за трофея по платения канал Fox Footy, който има около милион и половина абонати, както и тези, наблюдавали срещата в клубове и на видео стени. Все пак цифрите показват нарастването на интереса към спорта в Китай – 15% повече зрители на тазгодишния спрямо Големия финал през 2018 г.

Неделя, 27. октомври

Пади МакКартин и Сейнт Килда се разбраха играчът да бъде изваден от игровия лист на тима през 2020 г. Нападателят е избор номер 1 на драфта през 2014 г. От тогава той е изиграл едва 35 мача, получавайки на 8 пъти сътресения на мозъка по време на срещи от AFL или предсезонната подготовка. Последната му травма на главата бе преди старта на изминалия сезон в срещата на „Светците“ с Уестърн Булдогс. От тогава той продължава да изпитва симптоми на сътресение и не се е появявал с екипа на своя тим.

Играчът ще премине специализирано лечение както в Австралия, така и в Съединените щати. Освен това той страда и от диабет.