Седмицата в света на ози рулс (07.01. – 13.01.)

Четъртък, 10.01.

С електриково розови топки ще бъде проведен тазгодишния турнир AFLX. Лигата търсеше варианти да добави новости към надпреварата, която ще се проведе на 22. февруари по нов формат. През миналата година първите мачове бяха изиграни със сребристи топки, но това се оказа грешка, тъй като бе трудно да бъдат видяни от играчи и публика. Така в първото си издание AFLX бе доигран с по-традиционните жълти топки.

Патрик Дейнджърфийлд от Джийлонг, Еди Бетс от Аделейд, Нат Файф от Фриментъл и Джак Рийволдт ще са капитаните на четирите тима в турнира, като те ще изберат своите съотборници измежду всички играчи в Лигата непосредствено преди мачовете в своеобразен драфт.


Петък, 11.01.

Надеждите за добро представяне на Хоуторн получиха тежък удар, след като Том Мичел счупи крак на тренировката в петък и може да пропусне целия предстоящ сезон. Най-полезният играч за 2018 г. претърпя операция през уикенда, като все още се очаква да стане ясно и колко точно ще отсъства от състава на „Ястребите“, но засега от клуба са по-скоро песимисти за участието на халфа в двубоите през започващата в края на март нова надпревара за титлата в AFL.

Докторът на клуба Майкъл Макдиси потвърди единствено, че става дума за счупване на двете костици на подбедрицата.

Мичел, който пристигна в Хоукс от Сидни Суонс през 2017, постави рекорд за притежания в рамките на един сезон през 2018 г. (848), което му заслужи най-ценното индивидуално отличие – медала „Браунлоу“.