Седмицата в света на ози рулс (04.02. – 10.02.)

Сряда, 06.02.

Лигата обяви, че наказанието на Андрю Гаф не важи за специалния турнир AFLX и той ще може да вземе участие, след като бе избран в състава на Патрик Дейнждърфийлд. Халфът на Уест Коуст получи солено наказание за удара си по Андрю Брейшоу по време на дербито на Западна Австралия в края на миналия сезон, с който Гаф счупи челюстта на младока и изби няколко зъба.

Два дни по-рано стана ясно, че футболистът на Фриментъл е във финална фаза на възстановяването на челюстта и има шанс да се завърне в игра още по време на Предсезонната купа.

Петък, 08.02.

Носителят на медала „Норм Смит“ за MVP на Големия финал през 2016 г. Джейсън Йоханисен получи травма по време на тренировка на своя Уестърн Булдогс. Все още не е известна сериозността на контузията.

По-рано през седмицата стана ясно, че Том Бойд е под въпрос за началото на сезона поради болки в гърба.

Събота, 09.02.

Новото попълнение на Хоуторн Чад Уингард продължава да отсъства от голяма част тренировките на тима по препоръка на лекарския щаб поради болки в прасеца. Въпреки това бившият играч на Порт Аделейд има желание да участва в турнира AFLX на 22. февруари. Смята се, че шанс Уингард да пропусне първия официален мач на „Ястребите“ няма.


Ветеранът зад микрофона по време на мачовете в AFL Санди Робъртс няма да коментира по телевизията през новия сезон. Това обяви самият той, допълвайки че желае да даде шанс на по-млади колеги.

69-годишният Робъртс е започва телевизионната си кариера в Channel 7 през 1973 г. и е коментатор на 1100 мача в VFL/AFL. Той обаче не смята да спира и иска да се завърне към коментарът по радиото.