„Свраките“ от София гостуват на Оденсе Лайънс в първото си пътуване зад граница

София Магпайс ще изиграе приятелски мач срещу втория състав на Оденсе Лайънс (Дания) в последния ден на месец август тази година. Това ще бъде е втори мач в историята на „Свраките“ и първо пътуване зад граница за тима.

„Черно-белите“ ще срещнат резервите на клуба от родния град на Андерсен на 31.08. (събота) в първи мач от програмата за деня на базата на „Лъвовете“. След него следват среща от местното първенство при дамите и мач от последния кръг на шампионата при мъжете, като гости и в двата двубоя ще са съставите на състезаващите се в Датската лига по австралийски футбол Порт Малмьо (Швеция).

Програмата на софийския тим на датска земя включва две тренировки в петък и една в събота преди мача. „Свраките“ ще отделят време и да разгледат Оденсе, както и Копенхаген, където ще кацнат в четвъртък следобед. Връщането им в неделя привечер отново е през столицата на скандинавската страна.

Отборът от третия по големина град в Дания е създаден през 2012 г. Състезава се в DAFL от Сезон 2014, има дамски и мъжки отбори. До момента Лайънс нямат титла в шампионата и все още не са се класирали за мач за трофея. Клубните цветове са червено, синьо и златно.

Междувременно продължава търсенето на нови съперници от страна на София Магпайс. Единственият български тим по ози рулс води разговори за мачове през есента или пролетта с отборите на Хъдърсфийлд Рамс (Англия), Париж Кокерелс (Франция), новосформиращ се състав от Ниш (Сърбия), както и връщане на визитата в Хърватска за нов двубой срещу Загреб Хоукс.