Порт Аделейд Пауър

Порт Аделейд Футбол Клуб е базиран в Албертън, Южна Австралия и се състезава в Австралийската футболна лига като Порт Аделейд Пауър и Южноавстралийската национална футболна лига като Порт Аделейд Магпайс. Порт е по-старият от двата клуба от щата, състезаващи се в AFL и 18. най-стар тим в цяла Австралия. От първия мач на клуба през 1870г., П.А.Ф.К. е спечелил 36 титли на SANFL, като сред тях личи серия от 6 поредни флага. Също така клубът е завоювал купата на Шампион на Австралия рекордните четири пъти.

От основаването си през 1870 до 1996, Порт Аделейд се състезава в SANFL, където тимът носи прозвището „Свраките“. През 1997 те се включват в Австралийската футболна лига. Tе приемат прозвището „Пауър“ и добавят два нови цвята към цветовете на клуба – сребристо и светлосиньо. През 2004 Порт Пауър печели за първи път флага в Австралийската футболна лига.

Клубът е единствения извън щата Виктория с история преди влизането си в общонационалната Австралийска футболна лига. Това е и най-успешният отбор на щатско и междущатско ниво преди създаването на AFL.

Преди началото на срещите феновете на тима пеят хита на INXS „Never Tear Us Apart“ с високо вдигнати шалове по подобие на феновете на английския Ливърпул и „You’ll Never Walk Alone“, с което окуражават своите любимци на терена.