София Магпайс постигна труден и малко очакван успех като гост на Варна Димънс в първи мач от първия сезон на AFL Bulgaria. В мач, игран в събота на стадиона в Аксаково, „Свраките“ надвиха домакините чрез добро разпределение на силите и тактическа дисциплина.

И двата отбора страдаха от сериозни проблеми в окомплектоването на съставите. Те бяха особено тежки за „черно-белите“, които можеха да разчитат на само един човек на пейката. Това обаче не попречи на гостите да се хвърлят в атака от първата минута и да наберат над половината си точков актив през първата четвърт.

Изцяло френската халфова линия на съставът от София функционираше безпогрешно и създаде множество шансове за гол пред противниковата врата.

„Демоните“ реагираха през втората четвърт, но неточните удари за гол, които властваха в жегата край Варна, не позволиха на „синьо-черните“ да наваксат и половината от изоставането си. Опитът за обрат бе затруднен и от травма на моторът в средата на терена за домакините Ли Леви, който остана извън терена до второто полувреме.

След почивката Магпайс затвориха мача и направиха животът на Димънс труден. Въпреки всичко атаките на домакините не секваха.

Софиянци и варненци завършиха наравно в третата част и въпреки, че гостите загубиха последната част, се поздравиха с победа с 2 гола разлика – 6.16.52 : 8.16:64.

Резултати

Отбор1/41/23/4КРГоловеБихайндиТочки
Варна Димънс0.42.94.126.1661652
София Магпайс4.95.117.148.1681664

Така „Свраките“ се прибраха в София с двете точки и направиха първа крачка към титлата. Варненските „Демони“ обаче имат още 3 поправителни до края на редовния сезон. В случай на равенство 2 от 2 победи, шампионът ще бъде определен във финален мач на неутрален терен.

Следващият двубой е в столицата и е насрочен за 10. юли, но все още е възможно да бъде пренасрочен по искане на отборите.

Снимки: Станимир Сребър