В месеците, в които в Австралия се водеха последните битки за участие във Финалите на AFL, отборите в България се отдадоха на заслужена почивка от шампионатни мачове. След паузата през юли и август, София Магпайс и Варна Димънс са готови да подновят надпреварата помежду си през септември.

Първенството се възобновява на 18. септември

„Демоните“ ще са домакини в Аксаково на третия кръг на шампионата на 18. септември, преди Редовният сезон да бъде закрит в Требич с домакинство на „Свраките“ на 16. октомври. При равенство в броя победи ще се играе пети мач на неутрален терен най-късно до средата на ноември, а най-вероятен домакин на срещата ще бъде Бургас.

Бургас изгрява на картата на ози рулс

Втори морски град вече има отбор по австралийски футбол. Новият тим на Бургас Хоукс бе в процес на разработване от няколко месеца, а от това лято започнаха редовните им тренировки. Съставът е воден от съоснователя на AFL Bulgaria Стамен Стамов. „Ястребите“ все още очакват своите златисти екипи, но дори без тях успяха да дебютират в тазгодишното издание на Фестивала на футбола на AFL Europe.

Димънс постигнаха голяма победа на Festival of Football край Бургас

Варна победи Бургас със 102 на 45 на стадиона в бургаския квартал Ветрен. Срещата бе първа в историята на домакините, които започнаха неуверено мача, но в течение на двубоя показаха потенциал. Гостите пък демонстрираха отлична форма преди подновяването на първенството, в което Хоукс, от своя страна, имат амбицията да се включат от догодина.

София Магпайс представи нов треньор

Нов играещ треньор ще води „Свраките“ от София през есенния дял на шампионата. Доскорошният втори капитан Дамиен Дюпуи сменя на поста основателя на клуба Атанас Кирачин. Бившият играч на Парис Кокс получи треньорски лиценз по-рано тази година.