Варна Димънс победи трудно, но категорично София Магпайс като гост на стадиона в Требич във втория мач от Сезон 2021 на AFL Bulgaria. „Демоните“ показаха, че са научили уроците си след загубата у дома 2 седмици по-рано и стреляха точно във вратата на домакините.

„Свраките“ започнаха по-добре срещата и поведоха в първите 10 минути, но след това варненци започнаха да наваксват. На първата почивка домакините имаха минимална преднина, която се изпари още в началото на втората част. Гостите не спираха с атаките и се оттеглиха с 3 гола преднина на голямата почивка.

През второто полувреме Магпайс хвърлиха всички сили в атака, но това остави големи пространства за нападателите на Димънс, които увеличиха своята преднина с още 2 гола. Домакините опитаха финален щурм в последната четвърт. „Демоните“ очакваха това и успяха да запазят преднината си от 5 гола за крайното 10.13 (73) : 15.11 (104).

Резултати

ОтборГоловеБихайндиТочки
София Магпайс101373
Варна Димънс1511104

Резултатът на варненци е и първият случай, в който български отбор вкарва 100 или повече точки.

Софиянци и „синьо-червените“ вече имат по една победа през сезона. Сезонът е съставен от 4 мача на разменено гостуване, като при равенство от по 2 победи след тях титлата ще се реши в пети мач на неутрален терен.