Варна е втората спирка на ози рулс у нас

Варна ще е домакин на втората в България учебна сесия по австралийски футбол. Събитието е по инициатива на AFL Fans Bulgaria с подкрепата на AFL Europe – ръководният орган на този спорт за Стария континент, и идва по-малко от месец след успеха откритата транировка в София в края на юли. Варненци ще могат да се докоснат до магията на любимата игра на Зеления континент на 19. август от 17:00 часа на стадион „Владислав Варненчик“.

Откритият урок ще бъде изнесен от членове на неформалното ози рулс общество у нас, като главен треньор отново ще бъде бившият исландски национал Йон Зофониашон, който е с корени във Варна и от няколко години живее в Морската столица. В ролята на негов помощник, както и в София, ще влязе съоснователят на групата Атанас Кирачин, който пък е роден във Варна. След края на тренировката участниците в нея ще се включат в двустранна игра с ограничен контакт.

Публиката ще може да се забавлява с музика от Австралия и бира в ръка. Ще раздадем и книжки с полезна информация за спорта.

Участниците в събитието ще бъдат облагодетелствани да се учат да ритат овалната топка за ози рулс със специална тренировъчна Sherrin Precision, предоставена на организаторите от AFL Europe благодарение на техния спонсор Telstra.

Учебната сесия е отворена за всички без значение от възраст, пол и предишен опит в сходни споротве, като целта е всеки да има възможността да се докосне до магията на ози рулс. На непълнолетни и малолетни може да бъде отказано участие в двустранната игра от съображения за тяхната сигурност.